Sunday, November 30, 2008

ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ БЪЛГАРИЯ...

Пред нас стои самодоволно усмихнатата физиономия на министър-председателя на България. Можем ли да кажем, че пред нас стои престъпен политик? Ние можем да кажем каквото си искаме, но някой трябва да докаже неговата престъпност. Не е достатъчно само да го обвиняваме в самолюбие и Гьобелски цинизъм за това, че неговата партия направила преврат срещу партията на баща му и така ни подарила свободата. Не е достатъчно само да кажем, че той лъже, а Гоце маже. Не е достатъчно само да кажем, че се правят на ударени, че са гьон-сурати, тепигьози, двулични и крадливи, а най-вече опасни. Не е достатъчно само да им го кажем, но и да им го покажем. Ето това е нещо, на което те не са свикнали – някой да не ги харесва, да им търси отговорност, да не ги слуша и да ги мрази.
Не са свикнали на тия неща, защото партията им страда от комплекс за превъзходство. Това е партия, която не греши: «Партията е винаги права!». Ако някой е забравил, да си спомни. Тя е обвинена в убийства, в пладнешки хайдутлук, в лъжи и в предателство за други държави, в масови насилия и в психопатско следене на собственото си население, но партията пак е безгрешна.
Това е била и преди, това е и сега. Някога нейните врагове бяха империалисти, реакционери, кулаци, анти-обществени елементи, опортюнисти, хулигани, ревизионисти, реваншисти, нихилисти, анархисти, тоест това сме всички ние с вас. Сега техни врагове са всички, които не виждат «колко учудващо успешно управлява БСП». Това сме пак ние с вас, драги читатели.
Тая същата партия, дошла на власт с насилие, не е в състояние да разбере, че безгрешността е качество присъщо на боговете, а за хората тя е покана за насилие. Едни говорят, че им е писнало и искат да ги изритат в задниците, други вече говорят за революция.
Най-вероятно, по логиката на тяхната собствена революционна теория за уникалността и съвършенството на тяхната партия, насилието ще започне със саботажи, отмъщения и убийства, за да премине към бомби и бунтове. Тая същата логика ги прави слепи и не виждат, че те сега са най-гнусните, лакоми и безотговорни капиталисти от най-отвратителния период на капитализма – класическия.
Или както казва Маркс, пророка на тяхното съвършенство: «Призрак броди из България, призрака на насилието!»

No comments: